Διαβάστε περισσότερα στην κεντρική μας σελίδα.
Πράσινη σαλάτα της τύχης

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 12:00:00

Σύμβολο καλής τύχης το ρόδι, ταιριάζει πολύ στις σαλάτες δίνοντας χρώμα και γεύση. Έξτρα μυστικό νοστιμιάς αυτής της κατά τα άλλα απλής σαλάτας, το πολύ γευστικό dressing με πετιμέζι.

... Beta Wiki info (click .. for more)

Σαλάτα

Η σαλάτα είναι έδεσμα ορεκτικό ή συμπληρωματικό του κυρίως φαγητού, που αποτελείται από ετερογενή υλικά, όπως ωμά ή βρασμένα λαχανικά, ζυμαρικά, κομμάτια κρέατος, τόνου κ.λπ. με προσθήκη αρτυματικού, πχ. λάδι, ξύδι, αλάτι, ή σάλτσας. Η λέξη χρησιμοποιείται επίσης μεταφορικά στην έκφραση «τα κάνω σαλάτα» δηλαδή, προκαλώ μπέρδεμα ή αποτυγχάνω παταγωδώς. Σερβίρεται συνήθως κρύα, αν και κάποιες πατατοσαλάτες σερβίρονται ζεστές.

Πράσινο

Το πράσινο είναι ένα από τα βασικά χρώματα. Είναι το κυρίαρχο χρώμα στη φύση καθώς συναντάται σε όλα σχεδόν τα φυτά λόγω της χλωροφύλλης. Αποτελεί το χρώμα των περίσσότερων φυτών, δέντρων και των φυλλωμάτων τους. Η ετυμολογία της λέξης στα ελληνικά προέρχεται από το χρώμα του πράσου, ενώ σε αρκετές γλώσσες η λέξη για το πράσινο και το μπλε είναι κοινή. == Χημεία == Πράσινο είναι ονομασία μιας αδιάλυτης στο νερό χρωστικής, ενός χρώματος ή μιας λάκκας, των οποίων το χρώμα είναι μεταξύ του γαλάζιου και του κίτρινου του ορατού φάσματος ανάλυσης του ηλιακού φωτός. Υπάρχουν πολλά πράσινα χρώματα. Ανάμεσα σε αυτά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής: α) το πράσινο αλιζαρίνης-κυανίνης G. Είναι από τα όξινα χρώματα των σουλφοξέων των αμινοανθρακικονών, που χρησιμοποιείται για τη βαφή των υφασμάτων από μαλλί. β)το πράσινο του μαλαχίτη. Χρησιμοποιείται για τη βαφή των υφασμάτων από βαμβάκι, του χαρτιού κλπ. γ)το πράσινο το λαμπρό, το οποίο είναι αιθυλοπαράγωγο του πράσινου του μαλαχίτη. Στα ανόργανα πράσινα χρώματα μπορούν να αναφερθούν το πράσινο του καδμίου, το πράσινο του ορυκτού μαλαχίτη κλπ. == Συμβολισμοί == Το χρώμα αυτό είναι συνδεδεμένο με ποικίλους συμβολισμούς. Κατεξοχήν με τη φύση, την ελπίδα, τη νεότητα και την άνοιξη. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα των κοινωνικών διαχωρισμών, ήταν το χρώμα που χρησιμοποιούταν από την τραπεζιτική, την εμπορική τάξη και γενικά τις αστικές μεσαίες, οικονομικά δραστήριες, μη αριστοκρατικές τάξεις (ευγενείς, κλήρος και αυλικοί). Μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται ως σήμα ασφάλειας, ηρεμίας, θετικότητας και άδειας (π.χ. πράσινη κάρτα, πράσινο φανάρι κτλ). Στην πολιτική είναι περισσότερο συνδεδεμένο με τα οικολογικά κινήματα και κόμματα. Ακόμα, χρησιμοποιείται από πολλούς στρατούς ξηράς, είτε μόνο του είτε σε στολή παραλλαγής για κάλυψη, λόγω της συνάφειάς του με τα χρώματα της φύσης. ...
spinner

    Google:Δημοφιλεις αναζητησεις

Μπαρτσελονα Μπλε Φαλαινα 3k 2018 www.asep.gr asep Ιλαρα Το Τατουαζ Επεισοδια Rihanna ΑΕΛ Καριερα
Παρακαλώ περιμένετε...γίνετε ανάλυση του DNA σας DNA Analysis
Like Presshub
[email protected]-Όροι χρήσης - Publishers
idpixel1 idpixel2